пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

І не зупиниться ніколи вибагливе життєве коло…

Творча зустріч з санжарським автором перетворилася у свято друзів-любителів розумного, дотепного, іронічного слова. Привітати ювіляра приїхали гості з Кобеляцької районної бібліотеки та ГО «Літератор» на чолі з її керівником Митьком Л.Б. Новосанжарські школярі, дитяча музична школа, територіальний центр соціального захисту населення та просвітяни району були гостями та учасниками ювілейного літературного свята.
Чому поезія Віталія Чепіжного викликає захоплення, як у старшого так і молодого покоління? Мабуть тому, що автор уміє «переплавити» свої думки, переживання, емоційні підйоми і спади, образи, навіяні повсякденністю чи святковим настроєм, «свою любов і страждання в насолоду для нас» - поезію. Житейські історії, які здаються звичайнісінькими, в художній образній уяві автора здіймаються над побутом і звичайне стає незвичайним, дивним, інтригуючим, незнайомим або дорогим і рідним. В цьому сила Слова, сила художнього чи поетичного образу. Поезія В. Чепіжного заставляє нас думати, аналізувати і робити правильні висновки, тобто учить нас бути громадянами, відповідальними за своє власне життя і життя всієї країни.
Земляче! Легко долі не корись!
Працюй! Радій життю і прагни волі!
Це програма свідомого громадянина України.
На цьому заході ми прагнули показати Віталія Олександровича, як багатогранно обдаровану і цікаво людину: і садівника-городника, і будівельника, і завзятого рибалку, і відданого своїй улюбленій професії – машиніста-залізничника – людину і, звісно, прекрасного сім’янина. Особливо хотілося підкреслити і подякувати йому за безкорисливу і безвідмовну любов до нашої бібліотеки.
Побажання користувачу і вірному другу бібліотеки висловлюємо його ж віршем:
… Вловити ту благословенну мить,
відчути подих творчого екстазу…






































Немає коментарів:

Дописати коментар