суботу, 20 серпня 2016 р.

Ріка пам’яті нашої

21.08 нашому земляку, воїну і захиснику Олександру Мокляку виповнилося б  30 років. Лише 30. В час, коли потрібно було виконати громадянський і чоловічий обовязок – боронити свободу своєї Вітчизни і особисту свободу -  пішов на фронт. Саша пішов – і залишився у памяті тих, хто його любив, хто з ним навчався, дружив, працював, у памяті тих, поряд з ким воював і, що найважливіше, у своєму синочкові…



6.02.2015 році Олександр загинув у с.  Чорнухино під Дебальцевим. Поклав своє молоде життя за ближнього свого, тобто за кожного з нас!











19.08 читальна зала районної бібліотеки була переповнена: на вечір памяті О. Мокляка «Герої не вмирають!» зібралися рідні, друзі, вчителі, однополчани, просто небайдужі новосанжарці. 









Про таких як Олександр варто знімати фільми, писати книжки та розповідати на уроках патріотичного виховання в школах. І робити все, щоб про них не забули.

В ході вечора пам’яті з теплими спогадами про побратима поділився друг – однополчанин Євгеній Колодочка «З ним поряд було спокійно  і відчувалось його надійне дружнє плече».  










Класний керівник Олександра Марина Василівна : « Доброзичливий, спокійний. Саша завжди був у потрібний час у потрібному місці», 









колега по роботі Людмила: «Нам не вистачає його спокійної посмішки, розсудливого щирого слова, доброзичливого жарту.»










Голова селищної ради Інна Коба:
«Насправді, коли наші Герої залишають нас, ми сумуємо, вшановуємо їх і плачемо. Але проходить певний час, і розуміємо, що за лаштунками сліз має бути той героїзм, честь і гідність, які були притаманні нашим найкращим захисникам-українцям. Цей героїзм має бути пошанований саме так, щоб героїчний шлях Олександра та інших українців був ославлений нашими посмішками, нашими нагадуваннями про позитивні моменти їх життя та очікуванням кращого майбуття для України.»

Присутні вшанували пам'ять загиблого воїна АТО хвилиною мовчання.

Потім прозвучав Гімн України у виконанні колективу ДМШ.
Голова РДА Сергій Бульбаха:

 У важкий для країни час українці вкотре довели, що в їхніх жилах тече кров вільних і мужніх козаків. Такі воїни як, Олександр живим щитом стали між ворожою силою на Сході та мирною Україною. Тому,  героїзм та самовідданість  хлопців, які залишили свої домівки, аби боронити цілісність нашої держави, заслуговують на глибоку повагу і вдячність. Вірність і мужність – ось головні риси героїв-захисників.  Вірність і мужність аж до смерті! 
Покладання квітів на могилу Олександра 
Мокляка.























Немає коментарів:

Дописати коментар