пʼятницю, 20 січня 2017 р.

98-й річниці Дня Соборності України присвячується

20 січня в залі засідань адмінбудинку відбулися урочисті збори з нагоди відзначення Дня Соборності України. Цього року організатори вирішили не проводити традиційні заходи - урочисту ходу з прапорами, мітинг з виступами керівництва, а зібрати якомога більше людей в теплому залі, щоб донести до широкого загалу, чому саме свято об’єднання є одним з ключових в Українській історії і чому важливо не повторювати фатальних помилок минувшини. Зберігач фондів районного краєзнавчого музею та заввідділом обслуговування Новосанжарської ЦРБ Тамара Патієва підготувала інформаційно – просвітницьку розповідь про Українську революцію 1917 – 1922 років. Візуалізацією доповіді виступив документальний фільм «Історія Української державності».
Тамара Іванівна провела короткий екскурс в історію України сторічної давнини, адже це надає нам можливість пам’ятати і аналізувати трагічний шлях нашого народу до такої жаданої свободи і незалежності. За знаннями прийде розуміння сьогоднішніх трагічних подій в Україні і, як наслідок – уникнення повторення помилок, які призвели до продовження поневолення росіянами українців ще на довгі сто років.
Присутні в залі слухали розповідь затамувавши подих, адже більшість з учасників дійства не вивчали в школі історію України і про події Української революції знають лише загальні тези.

Розповідь Тамари Іванівни переривалася двічі – зал встав, коли зазвучав духовний гімн України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» і коли вшановували загиблих захисників української державності хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар