вівторок, 15 серпня 2017 р.

Гостя з міста Білих Акацій

Наша бібліотека використовує кожну нагоду запросити своїх користувачів на зустріч з цікавими людьми. Цього разу ми мали можливість поспілкуватися миколаївською письменницею та журналісткою Вірою Марущак. Наша гостя розповіла про рідну Миколаївщину, читала власні оповідання, ділилася планами на майбутнє. Атмосфера зустрічі була пізнавальною, Віра Іванівна відповіла на багато запитань, що стосувалися її творчості та сучасний стан Миколаївської області.
Разом з В. Марущак на зустріч завітала провідний психолог психоневрологічного диспансеру з м. Дніпра Раїса Олексіївна Приходько. Вона розповіла про те, як разом з колегами працює над реабілітацією українських воїнів, які воювали на Донбасі.
Біблітечні зустрічі роблять людей духовно багатшими та сприяють популяризації бібліотеки,  як культурно-просвітницького центру.























Марущак (Рожкова) Віра Іванівна народилася в селищі Арбузинка Миколаївської області.
Закінчила з відзнакою бібліотечний факультет Миколаївського вищого училища культури, а потім факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка.
В 1981 році прийнята до Національної спілки журналістів України.
Віра Іванівна Марущак поєднує у собі дві професії бібліотекаря та журналіста. Вона відповідає за імідж бібліотеки, який значно зріс тому, що в ЗМІ часто розповідається про ті заходи, що проходять у бібліотеці.
Співробітник обласної бібліотеки для юнацтва міста Миколаєва тісно працює з молоддю. Веде школу молодого журналіста при обласній бібліотечній асоціації, де навчає молодих бібліотекарів основам журналістики. Проводить майстер-класи для студентів та старшокласників. В результаті активного пошуку нових, сучасних методів роботи в бібліотечній справі створила власну бібліотечну програму “Читаємо разом”, завдяки якій юнаки та дівчата долучаються до читання
  У 2006 році Віра Іванівна Марущак була прийнята до Національної спілки письменників України. Вона є автором шести прозових книг: «Вікнами до сонця», «Батько з Португалії», «Цезар, Галка і Новий рік», “Пригоди Нюмочки”, “Джмелик-мандрівник”, ”Зайченя”.
За сумісництвом Віра Іванівна Марущак 12 років поспіль працює викладачем основ журналістики в Першій українській гімназії імені М. Аркаса. За цей час вона розробила навчальну програму спецкурсу для учнів 8-11 класів та написала 3 навчальних посібника – „Школа журналіста” (2009) ,  „Основи радіожурналістики” (2009), «Радіо в медіапросторі».

Немає коментарів:

Дописати коментар