вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Прем'єра книги "Симон Петлюра і Українська Революція 1917 -1921 років"

“Логіка розвитку національного руху на Україні веде до повторення військових подій 1918—1920 рр. Ми хотіли би, щоби неминучість їх була засвоєна широкими кругами громадянства, як і той факт, що цей конфлікт матиме місце незалежно від форми влади в Росії. Всі вони для нас мають однакову вагу, бо однаково не миряться з існуванням державної незалежності України і однаково будуть боротися проти неї і з нею як політичними, так і міліарними засобами”. Так майже 100 років тому писав Голова Директорії Симон Петлюра після поразки Української національної революції 1917—1921 рр. Нині, коли на сході України вже четвертий рік точиться російсько-українська війна, слова С.Петлюри для нас, українців, надзвичайно актуальні.
Молодь має виховуватися на власній історичній спадщині: мати знання з історичного минулого, формувати національну пам’ять, має пробудитись національна свідомість.  Головне питання: чи вчить нас наша історія? Без усвідомлення помилок і причин поразки Визвольних змагань 1917-1921 років у нас немає майбутнього. Бо жорстокий віковічний ворог – Росія – нікуди не зник і не змінив планів щодо України.
Книга «Симон Петлюра і Українська Революція 1917 -1921 років. Статті. Листи. Документи. Спогади.» була видана ПООВТ «Просвіта» в рамках відзначення Року сторіччя Української Революції 1917 -1921 років.
Книгу презентував Голова ПООВТ «Просвіта» М.Г. Кульчинський – український дисидент, політик, народний депутат України ІІІ, ІV,V, VI скликань. На зустріч були запрошені учні 10-х класів Новосанжарського НВК.







Немає коментарів:

Дописати коментар