вівторок, 5 грудня 2017 р.

Волонтерський рух об'єднує країну


«У цьому  світі є тільки одна річ перед якою належить схилятися – геній, і одна річ, перед якою слід упасти на коліна – це доброта.»
5 грудня, в Міжнародний день волонтера,відбулася хвилююча подія – презентація та вручення рушника-оберега новосанжарським волонтерам, який вишили наші бібліотекарі та користувачі. Ініціатор цього проекту - бібліотекар Наталія Науменко, візерунок рушника створила   художник Ніна Токова,найактивнішу участь у його виготовленні взяла наша читачка Тетяна Давиденко.
Своєю життєвою позицією, ставленням до себе і до навколишнього світу небайдужі, свідомі,відповідальні українці-волонтери перевернули уявлення та стереотипи про нас, як совкову,хуторянську націю, і довели світові,що ми народ,який через століття в своїх генах проніс любов до свободи, готовий до самозречення боротися і помирати за неї. Під час Революції Гідності,а особливо російсько-української війни волонтери об'єднали своїм ентузіазмом, своєю вірою мільйони українців на допомогу нашим воякам. Іде війна не за територію Донбасу,а за цінності – за українську національну ідею,за державність,за незалежність,за суверенітет та територіальну цілісність Держави Україна. Цей рушник-оберіг новосанжарським волонтерам – міра нашої вдячності їм за те,що вони разом з українськими вояками – добровольцями зупинили війну  і своїм свідомим вибором навчають суспільство розуміти цінність рідної землі та Держави. Ми є народ! Разом – ми сила!
Україна – це  ми! «Вітчизна – це хтось і десь. Я – теж Вітчизна!» (М. Вінграновський)





























 


Немає коментарів:

Дописати коментар