вівторок, 19 червня 2018 р.

Плекаємо історичну пам’ять!

Факт того, що наші користувачі знову зібралися на перегляд кінофільму у  читальній залі, говорить про потребу і зацікавленість цим питанням. А ми, в свою чергу, прийняли правильне рішення про просвітництво серед жителів нашої громади  через демонстрацію історичного українського кіно.
Цього разу для перегляду обрали кінофільм «Поводир, або Квіти мають очі» (англ. The Guide) — український історичний драматичний фільм режисера і сценариста Олеся Саніна, в основу сюжету якого покладено мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музики напередодні та під час Голодомору. Фільм важкий,пекучий, болючий. Але ми мусимо знати історичну правду і не боятися дивитися їй у вічі. Українці повинні прокинутися від історичної сплячки і зрозуміти, що сьогодні на Донбас прийшли «строить там русский мир» нащадки тих, хто катував Івана Кочергу, українських бандуристів – носіїв нашої духовності, розпинав Україну за її інакшість – волелюбство та гідність. Наш споконвічний, стратегічний ворог – біла, червона та сьогоднішня Росія прекрасно знає (жаль, що не всі українці це усвідомлюють!!!), що національні Слово, Пісня,Історія, Гідність і Свобода – це наша самоідентифікація, це наша кровна сутність, це наше «я»!!! Саме тому в усі часи найголовнішим завданням ворога було знищити носіїв цієї духовності, щоб у народу не було ПОВОДИРІВ, і ним, обезголовленим ідейно, легко було управляти.
Наша задача  стукати до розуму і серця тих, хто вважає себе українцем, особливо молодих!  Самоідентифікація  і високий рівень гордості за своє українство – не пафосні слова (просто це як дихати, як вмиватися зранку, як радіти сонечку, як любити своїх дітей і внуків!!!!), а запорука такої потрібної успішності нашої держави в майбутньому.
Маємо надію, що наш кінозал працюватиме традиційно і набере популярності серед мешканців нашого селища. В цьому питанні багато залежить від нас.




Немає коментарів:

Дописати коментар