пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Сміх - справа серйозна

В довготривалій боротьбі за свою національну ідентичність український народ виявляв не лише героїзм та волю до перемоги, а й розвивав критичне світосприймання. Жарти добре розкривають вдачу людей.
Українці сміються часто – густо над собою, що дуже привабливо і симпатично. І це є ознакою їхньої сили й душевного здоров’я. Адже кожен  психіатр знає, що людина, схильна до самоіронії -  здорова людина.
Здатність кепкувати з самого себе – це ознака того, що людина перебуває у гармонії сама з собою. І за цим критерієм суспільство хворим не назвеш.
З нагоди Дня сміху у територіальному центрі соціального захисту відбулася зустріч, на якій ознайомилися з історією українського гумору та його творцями. Звучали гумор та сатира Григорія Сковороди, козацький гумор 17 ст. – «Лист – відповідь запорожців турецькому султану» та ін. Згадали також і сучасного автора, українського сміхотворця, лауреата премії ім.Остапа Вишні Євгена Дударя.
Учасники Дня гумору читали свої власні твори, які були позитивно сприйняті слухачами. Людей які дарують сміх, можна вважати лікарями людських душевних недугів. Дарувати радість потрібно постійно, а не лише в уніфікований день - 1 квітня. 












Немає коментарів:

Дописати коментар