середу, 27 червня 2018 р.

Українці:ТіХтоПройшлиКрізьВогонь

Уже втретє демонструємо фільм у бібліотечній кінозалі. Цього разу переглянули вартісне уваги кіно - «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» — український художній фільм режисера Михайла Іллєнка.


Знання спонукають задуматися, якою була б наша Україна заможною, квітучою духовно, знаною і шанованою у світі, якби імперія (царська,радянська) не мучила, не нищила наш народ. А у нас справді був народ-богатир: міцний фізично, працьовитий, духовно багатий, віруючий, понад усе любив свободу і вмів відстоювати свою людську і національну гідність. Ми не маємо права не знати цього! Ми не маємо права забути і пробачити нашим ворогам! Бо забути – це значить зрадити память про мільйони закатованих, замучених війнами, голодом, репресіями, терором. Саме кінофільми заставляють нас емоційно переживати історичні події та задумуватися над їх змістом. Важливим є фактор колективного перегляду фільмів, після якого можна обмінятися думками.

Для того, щоб Україна відродилася потрібно, щоб  українська нація повернула собі національну та історичну пам’ять. І тоді Україна стане прикладом економічного і духовного зростання для цивілізованого світу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар