четвер, 27 вересня 2018 р.

Юридичні консультації.


В рамках право просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право» в бібліотеці відбулася зустріч з начальником Новосанжарського  бюро правової допомоги Андрієм Чернухою. Цього разу  для  розмови зі школярами була обрана дражлива для старшого підліткового віку  тема «Запобігання насиллю та боулінгу серед шкільної молоді». Докладно і цікаво було дано визначення термінів «БУЛІНГ» та «НАСИЛЛЯ», у яких формах вони проявляються, що є причиною агресивної поведінки в молодіжному середовищі та як протистояти нападам агресії зі сторони однолітків. Розповідь підкріплювалася переглядом  тематичних відеороликів.  
Головна думка, яку винесли школярі з цієї зустрічі: у випадках психологічної  чи фізичної агресії  не потрібно соромитися ,а необхідно проговорити цю проблему з друзями або з дорослими, щоб не створити собі психологічного і, можливо навіть, фізичного дискомфорту.

Україна будує правову державу, де всі громадяни повинні відчувати себе комфортно і захищено. Для цього  ми всі повинні знати свої права та виконувати покладені на нас обов’язки. Цьому треба вчитися з дитинства. 







Немає коментарів:

Дописати коментар