вівторок, 29 січня 2019 р.

29 січня – День Слави України




Моя Україно! Мій Києве-Княже!
Та юнь безборонна за тебе поляже!







Не дивлячись на те , що аудиторія була середнього віку, яка ще не вивчала  на уроках історії період Української Революції  1917 – 1921 р.р., на мою думку,  історична година пройшла дуже добре, була зацікавленість темою, про яку говорили, був контакт  виступаючого з дітьми. Це ознака того, що молоде покоління зростає небайдужим до минулого своєї Батьківщини,і в силу своїх знань і життєвого досвіду реагує на події, які відбувалися чи відбуваються у нашій країні. Це позитив!
А тепер до теми. Звісно, 29 січня ми говорили про українських юнаків, необмундированих, неозброєних, ненавчених військовій справі, які вийшли захищати молоду самостійну  незалежну  Українську Державу від  більшовицької орди на станції Крути під Бахмачем, що на Чернігівщині. Наголос у розповіді робився на уроках цієї події. Найдорожче, що є у кожного народу, - це незалежна національна Держава. Тільки  маючи свою державу народ може розкрити свій  творчий потенціал. Але свою Свободу, Незалежність і Демократію треба захищати. Для цього потрібна сильна, потужна  новітнім озброєнням армія! Народ повинен надавати всіляку (матеріальну та морально-духовну!) підтримку своїй армії. А не сидіти на печі  та їсти пампушки, як це сталося в час крутянських подій. В час національно-визвольних змагань ми мали шанс здобути Українську Державу. Тоді  ми втратили цей шанс з багатьох причин. Та ми здобули досвід.
Сьогодні , в час новітньої російсько-української війни, ми створюємо на марші, з нуля, новітні Збройні Сили, волонтерський рух на допомогу Армії охопив всю країну, ми домоглися дієвої підтримки світових держав проти московської агресії. Важливо,щоб у нашого народу зростала національна свідомість, щоб ми позбулися хохляцької байдужості до свого, національного українського. У юнаків- крутянців була єдність високих душ, внутрішня сила, яка штовхала їх боротися за  Україну, вільну і самостійну. Питання:  Якщо не Я, то Хто? було для них риторичне! Українська молодь того часу «не безплатними пасажирами» хотіла попасти в Незалежну Україну. За неї вони заплатили своїм життям, продовживши українські визвольні традиції за Свободу і Єдність  України.
Вони загинули, щоб ми жили! Пам’ятаймо про це!
Вони вчать нас берегти і захищати Свободу Держави усіма способами: військовим, економічним,  дипломатичним, культурно-просвітницьким.
Крути – бій за майбутнє!








Немає коментарів:

Дописати коментар