понеділок, 21 березня 2016 р.

День поезії


Поетичні зустрічі у літературному клубі «Товариство Вільних Духом». Там де молодь, завжди нові ідеї, творче натхнення, бадьорий настрій, мислення без стереотипів. На засіданні обговорювали різні теми в поезії: від сучасної української дійсності до різних течій в мистецтві, музиці і, звичайно, вічна тема – кохання. Як ніколи читали багато власних віршів. Звучали поезії Л. Костенко, Д. Павличка, В. Стуса та переклади Г. Кочура з перлин світової поезії (Ф. Петрарки, К. Бібла, В. Незвала, А. Рембо, П. Верлена). Згадували Т. Шевченка як поета та художника, Івана Мазепу (20 березня минуло
377 років від дня народження), не тільки як, діяча і політика, найвправнішого дипломата, гетьмана який 22 роки тримав гетьманську булаву, а й славився  своїм поетичним словом, був знавцем літератури, власником найкращої в Україні великої і цінної бібліотеки з інкунабулами, старовинними рукописами, раритетними виданнями на багатьох мовах.
А ще 20 березня - Міжнародний день щастя – говорили і про цю філософську – соціальну- психологічну категорію людського життя. 




















Немає коментарів:

Дописати коментар