середу, 11 квітня 2018 р.

Ювіляри року – наші земляки.

На літературній зустрічі гостей бібліотеки ознайомили з ювілярами першої половини 2018 року – нашими земляками – письменниками, поетами, громадськими та науковими діячами, краєзнавцями.
Дехто з присутніх, можливо, вперше почув ім₺я Юрія Горліс – Горського – українського письменника з діаспори, борця за незалежну Україну  у 20-і роки минулого століття та його книгу «Холодний Яр».
Звучала поезія Наталії Баклай – сучасної поетеси з Лубен.
На зустрічі говорили про В. І. Вернадського – природознавця, філософа, автора вчення про біосферу та теорії про ноосферу. Життя та наукова діяльність В. Вернадського пов₺язані  з Полтавщиною і Новими Санжарами.
Зацікавила слухачів інформація про А. С. Макаренка – видатного педагога і письменника, українського письменника і громадського діяча Олеся Гончара, першоієрарха Мстислава, архівіста, краєзнавця В. Н. Жук.
Ім₺я Віктора Ревегука  також  маловідоме для старшого покоління. Його праці розкривають теми, які свого часу були  «закритими». Серед них і історія Української Революції та повстанський рух на Полтавщині,  протибільшовицький Рух Опору у 20- 30 р.р. 20-го століття, історія Голодоморів 1921 – 1923 р.р., 1932- 1933 р.р., 1947 р.; Полтавщина під німецькою окупацією  1941-1943 р.р., організація національно – патріотичного підпілля полтавців та їх життя  у роки німецької окупації.
Не важливо, скільки людині років, вона завжди повинна поповнювати і поновлювати свої знання, особливо, які стосуються історії рідного краю та людей, що працювали для нього і прославили його.

Вивчай! Знай! Люби ! Пропагуй!






Немає коментарів:

Дописати коментар