четвер, 13 грудня 2018 р.

У царині права

Україна крок за кроком наближається до членства в ЄС. Для цього ми повинні стати правовою державою.
10 грудня в Україні почався Всеукраїнський тиждень права. Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року №1149/2008 “Про Всеукраїнський тиждень права” Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, який включає 10 грудня – День прав людини. Він відзначається в знак проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
Метою проведення Всеукраїнського тижня права є ознайомлення користувачів, і школярів зокрема, із базовими знаннями про їхні права, уміння їх використовувати на практиці та, за потреби, захищати.
          В бібліотеці організована книжкова виставка «У царині права», користувачі мали можливість ознайомитися з літературою на правову тематику, наявною в бібліотеці.
          В Новосанжарській школі була організована і проведена лекція  начальника Новосанжарського бюро правової допомоги «Право на інформацію». Ми прагнемо через подібні заходи виховувати у дітей повагу до честі і гідності іншої людини, відповідальність за свої вчинки та вміння захищати свої персональні дані, свій особистий простір та свою особисту свободу.







Немає коментарів:

Дописати коментар