пʼятницю, 14 грудня 2018 р.

Світ українських традицій

Наш український народ має багату і оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. З давніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, святах, обрядах, фольклорі.
Це — світовідчуття та світосприймання нашого народу. Українські традиції пояснюють та обґрунтовують взаємини між людьми, між людьми і природою, духовну цінність кожної окремої людини, і народу взагалі.
Рід наш прекрасний духовністю. Наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління до покоління. Українці вміли відчувати природу, черпати здоров’я, силу й красу з її лона; всі творчі сили людини були спрямовані на зміцнення сім’ї, свого роду. Отож не забудьмо свого прямого обов'язку і продовжимо справу наших предків.
В Новосанжарській школі  для учнів середніх та старших класів була організована і проведена година етнографії «ДЕНЬ СВЯТОГО НАУМА». Метою її було познайомити школярів з глибоким корінням цього дійсно народного свята, з обрядами, пов’язаними з цим днем, з тим, як колись навчалися діти, виховувати бажання вчитися, багато читати. Розповідь бібліотекаря Наталії Науменко супроводжувалася  мультимедійною презентацією про історію виникнення цього свята та про Просвітителя монаха Наума. До уваги слухачів була представлена  книжкова виставка «Світ українських традицій» , бібліограф Світлана Материнко зробила бібліографічний огляд літератури.
Світ українських традицій нескінченно багатий. Століттями складалася гармонійна система обрядів та вірувань, які на сучасному історичному етапі знову набувають популярності.








Немає коментарів:

Дописати коментар